Drømmen om en nøgle symboliserer en færdighed, eller hvad du ved, hvordan man gør. Adgang, kontrol eller frihed til at gøre noget. Alternativt kan en nøgle afspejle særlig viden eller løsningen på et problem. Et vigtigt punkt at overveje at vide, hvad der skal gøres. Drømmen om en gylden nøgle kan afspejle den indflydelse, magt eller ressourcer, der giver dig adgang til noget, når du vil. En nøglerings alsidighed og tilpasningsevne. En række forskellige ting, du ved, du kan gøre. Det kan også være repræsentation af s status, myndighed og magt.

Drømmen om at blive blokeret symboliserer din manglende evne til at gøre, hvad du vil eller føle, hvad du ønsker. Du kan føle dig isoleret eller holdt væk fra noget. Du kan også føle sig ude af stand til at se noget. En hindring, grænse eller umuligt krav. En blokering kunne også afspejle en anden følelse af tilegnelse. Alternativt kan du føle, at du ikke er i stand til at se en andens skjulte motiver. Drømmen om din nøgle ikke arbejder på en lås kan afspejle dit behov for at finde nye svar eller vision for dine problemer. Du skal muligvis prøve noget nyt for at finde en løsning. Drømmen om at vælge en lås symboliserer dit forsøg på at trodse reglerne eller omgå grænserne. Drømmen om at låse os inde symboliserer din følelse af, at du ikke kan løbe væk fra noget. Du kan føle sig fast med en person eller situation. En følelse af tilbageholdenhed eller indespærring. Drømmen om at blokere noget kan repræsentere restriktioner, du gør for andre eller dit forsøg på at lukke helt ned med andre. Alternativt kan du føle, at visse krav skal opfyldes følelsesmæssigt eller af en anden. Du føler en følelse af ejerskab over noget.

At drømme og se en nøgle er et tvetydigt symbol på drømme. Dreaming af det kan symbolisere muligheder, adgang, kontrol, hemmeligheder eller ansvar. Du kan låse dine egne indre følelser og følelser. Drømmer, at du mister dine nøgler betyder din frygt for at miste din position eller status i livet. Du har måske mistet kontrollen over dig selv. Det kan også varsler uventede ændringer og ubehagelige eventyr. Hvis du giver nøglen ud, så tyder det på, at du har givet kontrol over nogle situation eller ansvar. Drømmer om, at du finder nøglerne betyder, at du har fundet en løsning på et problem. For at se brudte nøgler forklares som drømmen med vigtig symbolik for drømmeren. Denne drøm betyder mange kampe og muligvis et brud. At høre lyden af tasterne, rasle, viser, at du har den rigtige holdning til livet. De går i den rigtige retning og alle de rigtige spørgsmål i processen. Det er også et tegn på beslutsom handling.